FIA WEC Le Mans 24: lange Safety Car-periode, Vanthoor en Porsche vooraan

Na praktisch zestien uur wedstrijd is er nog niets beslist in de 92ste editie van de 24 Uur van Le Mans, onder meer vanwege een zeer lange Safety Car-periode door de intense regenval. Vooraan leidt de Porsche 963 van Laurens Vanthoor, Kevin Estre en André Lotterer, voor de beide Toyota. Gezien de kleine verschillen vooraan, valt er over het vervolg van de race uiteraard weinig te zeggen en vier merken kunnen de race nog winnen. De regen zou moet minderen rond negen à tien uur vanochtend.   

Over de nacht valt er relatief weinig te zeggen, want sinds 3u44 is het de Safety Car die de dans leidt, met daarachter nog minstens zeven wagens binnen dezelfde ronde en gezien de procedure van de Safety Car, dus ook op een handvol seconden van de leiders. Die leiders dat zijn dus Laurens Vanthoor, Kevin Estre en André Lotterer in hun Porsche, met daarachter de beide Toyota GR010 met startnummer 7 en 8, voor de eerste van de Cadillac V.Series R, de wagen van Bourdais-Van der Zande-Dixon. Ferrari heeft met de #51 en de #50 ook nog twee ijzers in het vuur, terwijl ook de #2 Cadillac nog binnen dezelfde ronde ligt. Stoffel Vandoorne is in zijn Peugeot zeventiende op twee ronden. Dries Vanthoor (BMW) gaf nog voor middernacht op, nadat hij er door Robert Kubica (Ferrari) werd uitgereden. De gele Ferrari is als achtste de eerste wagen op één ronde van de leiders. 

In LMP2 leidt AF Corse met Barnicoat-Varrone-Perrodo, voor COOL Racing en United Autosports. DKR Engineering is derde in LMP2 Pro/Am, nadat het team de voorbije twee seizoenen al op het podium stond in de klasse. 

In LMGT3 hebben de beide Porsche 911 van Manthey één ronde bonus, voor de Heart of Racing Aston Martin en de Lamborghini van de Iron Dames. Tom Van Rompuy (Corvette) is veertiende, Maxime Martin (WRT BMW) gaf eerder op na een crash van zijn teamgenoot Al Harthy.