WorldSBK Misano: Razgatlioglu wint en wordt nieuwe leider

Zaterdag stonden er drie wedstrijden op het programma: Race 1 in zowel de Superbike, Supersport en de WorldWRC

Tekst: Gianni Seeuws

WorldSBK

Na goede vrije trainingen begonnen de rijders zaterdagochtend aan de kwalificatie. Daar al maakte de Turk indruk en pakte hij ook de polepositie. Vroeg in de wedstrijd al meteen wat opschudding: zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea kwam hard ten val en werd naar het medisch centrum gebracht. De Brit wordt morgen voor de wedstrijd medisch gekeurd. Ondertussen stoomde Razgatlioglu gewoon door en opende een gat van twee seconden. Hij bleef de volledig wedstrijd foutloos en won voor Nicolo Bulega en Alvaro Bautista. De Turk wordt zo de nieuwe leider in het klassement. Hij is de eerste BMW-rijder sinds Marco Melandri in 2012 die daarin slaagt.

WorldSSP

In de Supersport leek een soortgelijk scenario zich te ontplooien. Yari Montella startte vanaf de polepositie en reed de hele wedstrijd aan de leiding. Even leek hij zelf een gaatje te openen. In de laatste ronde ging het echter fout voor Montella. De Italiaan verloor lichtjes zijn achterwiel en daar profiteerde Huertas optimaal van. Hij nam de binnenkant en won zo de wedstrijd. Stefano Manzi werd derde.

WorldWRC

Door veel motorliefhebbers werd naar deze wedstrijd sceptisch gekeken. Voor het eerst is er een klassement exclusief voor vrouwen. Ook in de wedstrijd was er heel wat opschudding. De wedstrijd werd tot tweemaal toe stilgelegd na een rode vlag. Twee zware crashes waren de oorzaak: Mia Rusthen en Jessica Howden. Beide vrouwen liepen een hersenschudding op maar beide zijn bij bewustzijn. Natuurlijk werd er wel nog geracet. Herrera en Carrasco maakten er een mooi duel van tot in de laatste ronde. Maria Herrera wist uiteindelijk te winnen voor haar landgenote. Op plaats drie ook een Spaanse: Sara Sanchez. Maria Herrera wordt zo de allereerste WRC-winnaar.