In een notendop Le Mans 24: Lamborghini Super Trofeo – Road to Le Mans – Fun Cup

  • Lamborghini Super Trofeo – Amaury Bonduel (BDR Competition by Grupo Prom) bemachtigde de poleposities voor beide wedstrijden. In de eerste kwalificatie was Bonduel net geen drie tienden sneller dan Balthasar-Riegel (Leipert Motorsport) en in de tweede sessie was zijn rondetijd 1,7 seconden beter dan deze van Maloigne-Dimitrov (Iron Lynx). In Pro-Am eindigde Renaud Kuppens (Boutsen VDS) met zijn Franse teamgenoot Roee Meyuhas vijfde en derde. In Am finishte het Belgische duo Stéphane Lémeret-Rodrigue Gillion (CMR) tweede en tiende en voor Nigel Bailly (ART-Line) was in deze klasse een zesde en een achtste plaats weggelegd. Serge Doms (DS Racing) werd zevende en achtste in LC.
  • Road to Le Mans – In de Michelin Le Mans Cup realiseerde het duo Michal-David met een Duqueine van R-ace GP zowel in de eerste als tweede vrije training de snelste chrono. In GT3 kwam de beste rondetijd telkens van een AF Corse Ferrari 296 GT3. Eerst deze van Kurzejewski-Balzan, gevolgd door het duo Toledo-Agostini.
  • Fun Cup – Maar liefst 115 wagens reden de eerste vrije training. De snelste rondetijd was voor Baltisse Racing van Simon Balcaen en Steven Palette, voor de #524 van VR Racing en het duo Dirk Van Rompuy-Nico Verdonck.

Resultaten

(Foto: © Lamborghini Squadra Corse/Eros Maggi)