FIM EWC Spa: Yart Yamaha wint op dominante wijze in Spa

Vandaag vond de tweede ronde van het endurance kampioenschap plaats in Spa-Francorchamps. Met drie Belgen aan de start en een Belgisch team met een goede reputatie, was de hoop groot op een Belgische overwinning. Door de hitte waren er veel valpartijen

                                                                                                            Tekst: Gianni Seeuws

Die overwinning kwam er niet. Hoewel het Luikse BMW Motorrad verschroeiend van start ging met Markus Reiterberger was er geen houden aan het Oostenrijkse Yart Yamaha. Het team pakte gisteren ook al de polepositie en maakte het weekend in stijl af. De andere topfavoriet, Yoshimura Sert werd tweede. BMW Motorrad ging halfweg de wedstrijd in de fout en had te veel schade om nog door te kunnen. Ook KM99 viel twee keer. Op die manier werd Tati Team Beringer derde. Yoshimura blijft wel leider in het kampioenschap met slecht één punt. De twee Belgen in de EWC: Loris Cresson en Vincent Lonbois eindigden op de tiende plaats met hun Kawasaki ZX 10 R.

Superstock

In de Superstock was er veel meer spanning. In de beginfase waren er continu wissels voor de koppositie. Uiteindelijk trok Team Aviobike aan het langste eind. We zagen valpartijen van onder andere Team étoile, dat gisteren nog de polepositie in de Superstock pakte. Huidige leider in de tussenstand National Motos Honda werd tweede. Er was natuurlijk wat Belgische invloed met DBD Lux-Moto Racing. Het team met onder andere de Belg Kévin Kaut eindigde buiten de top twintig.