F1 Canada: trage start door de regen, Norris en Alonso vooraan

De eerste vrije training van de Formule 1 in Canada begon moeizaam door hevige regenval en water op de baan. Hierdoor werd de start vertraagd, en moesten de F1-racers zich aanpassen aan de natte omstandigheden. Met nog 37 minuten te gaan, gingen de eerste rijders de baan op. Guanyu Zhou (Sauber) raakte snel van de baan, wat een rode vlag veroorzaakte. Uiteindelijk reed Lando Norris (McLaren) de snelste ronde, gevolgd door Carlos Sainz (Ferrari) en Charles Leclerc (Ferrari). Jack Doohan (Alpine) reed slechts iets meer dan een minuut en kon daardoor geen rondetijd neerzetten. In de tweede sessie, die opnieuw werd verstoord door regen, domineerde Fernando Alonso (Aston), terwijl regerend wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) een probleem had met zijn ERS, waardoor hij het laatste half uur niet kon rijden. George Russell (Mercedes) werd tweede, Lance Stroll (Aston) derde. (Foto: McLaren – Tekst: Patrick Theunissen)