BK Rallycross: de eerste dag te Valkenswaard in beeld

In het Nederlandse Valkenswaard nabij Eindhoven wordt dit weekend op het Eurocircuit de tweede wedstrijd voor het Belgische kampioenschap 2024 afgewerkt.

(Foto’s : © J Dingenen)

Het is dit weekend alvast een drukte van jewelste op het Eurocircuit. De organisatie van het circuit kreeg naast het eigen Nederlandse kampioenschap bezoek van het Duitse kampioenschap en op de valreep werd na het wegvallen van de juni-wedstrijd op het Glosso-circuit te Arendonk ook het Belgische kampioenschap toegevoegd aan het programma. Alsof dat nog niet genoeg was werd de ook de seizoensopener van het Europese kampioenschap geannuleerd en daarom besloot het Duitse team Volland Racing de wedstrijd toe te voegen als oefening voor de komende wedstrijd in het Zweedse Höljes. Twee top-Audi van het team, met als rijders de Litouwer Rytis Rutkauskas en de Belg Nicolas Geleyns, werden voor de gelegenheid ingezet. Zoekt u overigens niet naar een Belgische vlag op de Audi van Geleyns. Hij reed met een licentie van Antigua. Een kleine galerij van de eerste dag: