In een notendop: DTM en Porsche Carrera Cup Benelux

  • DTM – Vandaag zijn beide vrije chronoritten van het DTM in Zandvoort afgewerkt, met Nicki Thiim die voor Lamborghini de snelste tijd neerzette in de eerste vrije training. Hij was sneller dan merkgenoot Maximilian Paul. In de tweede vrije sessie was Lucas Auer (Mercedes) de snelste, voor Clemens Schmid (McLaren). 
  • DTM kwalificatie – Later op de dag werd de eerste kwalificatiesessie al verreden, voor de race op zondag en dat omwille van de testdag in Le Mans. Maximilian Paul was de snelste, voor Mirko Bortolotti (Lamborghini) en thuisrijder Thierry Vermeulen (Ferrari). De leider in het kampioenschap, Kelvin Van der Linde (Audi) start als zevende, net achter de nummer twee van het kampioenschap, Thomas Preining (Porsche). (Foto: © DTM)
  • PCCB – In de Porsche Carrera Cup Benelux stonden er twee vrije trainingen op het menu, met in de eerste afspraak een dubbel voor D’IETEREN LUXURY PERFORMANCE, met Benjamin Paque voor Kobe Pauwels. Kalle Rovanperä (RedAnt Racing) werd vierde, op een goede seconde van de snelste tijd van Paque. In de tweede sessie was Dirk Schouten (Q1) primus, voor teamgenoot Niels Langeveld en Kalle Rovanperä.