GT3: Mercedes blijft in GT3, mogelijk lancering van nieuwe wagen in 2027

Mercedes-AMG heeft tot dusver weinig bekend gemaakt over een eventuele nieuwe GT3-generatie van het merk, maar die nieuwe GT3 komt er wel degelijk. Dat bevestigde een bron binnen Mercedes-AMG aan Autosportwereld.

Veel concrete info kunnen we nog niet geven, maar het project loopt en de beslissing is genomen”, aldus de bron. “We vinden GT3 en customer racing te belangrijk om er neen op te zeggen en het is iets wat echt in het DNA van het merk zit. Jammer genoeg kan ik nog niet veel details vrijgeven, noch over de planning, noch over de modelkeuze. Er zijn gesprekken met de FIA lopende over de technische modaliteiten en wij hopen de wereld over afzienbare tijd meer informatie te kunnen geven.”

Een andere betrouwbare bron op de Nürburgring had het over 2027 als lanceringsdatum van de nieuwe wagen van Mercedes-AMG.