WRC Sardinië: Neuville out, Tänak leider

In Sardinië is WK-leider Thierry Neuville in de laatste proef van de voormiddag van de baan gegaan. Onze landgenoot ging na 15,5 kilometer in de fout en de Hyundai kwam vast te zitten. Met zijn teamgenoot Ott Tänak als leider en de eerste puntenoogst vanavond, dreigt Neuville bijzonder kostbare punten in de WK-strijd te verliezen.

Foto: © Hyundai

Het was zonder meer het nieuwsfeit van de dag in Sardinië, deze opgave van Neuville, de eerste van het seizoen voor de Belg die sinds de Monte-Carlo de leiding van het WK in handen heeft. Vooraan wisselden Sébastien Ogier (Toyota) en Ott Tänak stuivertje wat betreft de leidersplaats. Na acht proeven is het de Est die aan de leiding gaat, met 3,5 seconden bonus op de Fransman, terwijl Takamoto Katsuta (Toyota) mooi derde is (+1min17) voor Dani Sordo (Hyundai, +1min34) en Elfyn Evans (Toyota, +1min57). Grégoire Munster (Ford) is zevende, maar nog steeds achter de Fin Sami Pajari die in zijn Toyota de WRC2-klasse leidt. 

De wagen van Neuville is niet of amper beschadigd en onze landgenoot zal dus morgen herstarten, evenwel niet in een goede positie.

Deze namiddag volgt een identieke lus van vier proeven, met start van de eerste proef om 14u05 om en de finish van de laatste KP iets voor half zeven onze tijd.