Ring 24: BMW leidt na nerveuze openingsfase

De 52ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring is nu goed en wel onderweg met een zeer nerveuze openingsfase waar een lichte regenbui de kaarten behoorlijk door elkaar heeft geschud.

Vooraan maakte Maro Engel een kanonstart, maar de Getspeed Mercedes-rijder kon amper enkele kilometers van zijn leiding genieten. Vervolgens werd de race een duel tussen Kevin Estre (Porsche) en Augusto Farfus (ROWE BMW). Door het spel van de pitstops leidt de Braziliaan na anderhalf uur racen relatief comfortabel en verder liggen alle Belgen in de top 15.

Noteren we dat in de 24 Uur van de Nürburgring de pitstops een zeker duur moeten hebben, in functie van de afgelegde ronden per stint. Vandaar dat er hier en daar verschillen optreden.

De regen bij de start was alvast geen stortbui, maar voldoende om sommige teams naar regenbanden te laten overschakelen. Uiteindelijk zou het relatief weinig verschil maken, want de tijd verloren in de pits was amper groter dan het snelheidsverschil op de piste. Farfus – in de BMW die hij met Dries Vanthoor deelt – leidt dus na anderhalf uur, voor de Bilstein Mercedes van Sam Bird en de Scherer Sport PHX Audi van Frank Stippler. De BMW die op pole startte, de RMG BMW M4 GT3 met ook Charles Weerts is vierde.

De derde auto met een Belg in de bemanning is de #911 Manthey EMA Porsche van onder meer Laurens Vanthoor. De bolides van Maxime Martin, Fréderic Vervisch en Alessio Picariello zijn respectievelijk zevende, dertiende en vijftiende.

Niek Hommerson (Aston Martin GT4) is zestigste, de Porsche Cayman van Olivier Muytjens en Jacques Derenne is 114de.