Ring 24: drie op drie voor BMW M Team RMG

De laatste kwalificatiesessie van de 52ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring eindigde met een drievoudige spin van Daniel Juncadella in zijn HRT Mercedes-AMG GT3, terwijl vooraan de jonge wolven van BMW, Daniel Harper, Max Hesse en Charles Weerts (BMW M Team RMG) wederom de snelsten waren, voor de opvallende Glickenhaus SCG 004c van Mutsch-Mailleux-Arnold-Ledogar.

Foto: BMW

Om 17u30 wordt er op de Nürburgring gestreden om de polepositie, maar net na de middag was het dus tijd voor een derde en laatste kwalificatiesessie. BMW haalde het dus nogmaals, voor Glickenhaus, de eerste van de Scherer Sport PHX Audi, de Manthey EMA Porsche 911 GT3 R, waarin Laurens Vanthoor de snelste was en de tweede van de afscheidnemende Audi R8 LMS, met onder meer Fréderic Vervisch aan het stuur. Ook Lamborghini, Aston Martin en Mercedes reden naar een plaats in de top 10 en Ferrari strandde op de elfde plek, getuige de evenwichtige verhoudingen in het startveld voor deze uithoudingsklassieker in de Eifel.

Ook de geplaagde #98 ROWE Racing BMW M4 GT3 van onder meer onze landgenoot Maxime Martin kon weer de piste op en was goed voor een vijftiende tijd.

Afspraak nu om 17u30 voor de Top Qualifying.