Ring 24: een goed gevuld programma

De 24 Uur van de Nürburgring draagt onder meer de titel van grootste race ter wereld en voor deze 52ste editie is dat niet anders. Nergens ter wereld is er bijvoorbeeld zo’n groot startveld: 130 auto’s in meer dan twintig klassen nemen aan de race deel. Natuurlijk is het circuit, dat meer dan 25 km lang is, een superlatief op zich, en de race kan alleen veilig georganiseerd worden door een gigantisch team van ongeveer 2 000 medewerkers, het merendeel vrijwilligers. Last but not least is er het feest van de meer dan 200.000 bezoekers rond de Nordschleife, een feest dat alleen ter plaatste echt tot zijn recht komt!

De aankomst van de toeschouwers is al sinds maandagochtend aan de gang en de eerste kampeerplaatsen zullen woensdag al vol zijn. Er blijven echter altijd gratis kampeermogelijkheden langs de weg. Ook het verkeer is een enorm druk en de organisatoren raden u daarom aan om vroeg te komen.

Programma vol hoogtepunten

Dat de 24 Uur van de Nürburgring zo populair is bij de fans, komt niet alleen door de 24-uursrace zelf. Het raceweekend zit ook vol met andere mooie wedstrijden en activiteiten. De eerste races vinden al op donderdag 30 mei plaats. Het hoogtepunt van de dag is de tweede 24-uurs kwalificatiesessie ‘s avonds, die tot 23u30 duurt en een voorproefje van de lange 24-uursnacht van zaterdag op zondag biedt.

Er volgen nog meer supportraces op vrijdag en een absoluut festivalhoogtepunt in de late namiddag: de snelste teams strijden om de polepositie in de tweedelige topkwalificatie. Daarna gaat de pitstraat open voor een grote handtekeningensessie met alle teams, die gecombineerd wordt met een circuit- en pitwalk. Tegelijkertijd is er volop actie tijdens de Falken Drift Show op de Müllenbachschleife.

Zaterdag biedt ook een leuk programma voor de start van de 24-uursrace in de namiddag, met een drie uur durende ADAC 24h Classic race met meer dan 200 historische racewagens. Vanaf 14u45 is er dan de show voor de start met de Energydrink Monster bike artiesten en de parades op het circuit door onder andere BMW, Hyundai, Toyota en Volkswagen. VW viert de 50ste verjaardag van de Golf met onder meer de wereldpremière van de VW Golf GTI Clubsport.

Volledige timing