Ypres Historic Regularity: Back to basics en een Ypres Revival als extra evenement!

Met groot enthousiasme kondigen Club Superstage en de sportieve verantwoordelijken van het evenement Bjorn en Jens Vanoverschelde de 6de editie van de Ypres Historic Regularity aan. De Ypres Historic Regularity blijft een van de meest gerespecteerde en geliefde historische regelmatigheidsrally’s in Europa.

(persbericht)

Dit jaar zal de wedstrijd verreden worden van vrijdag 22 november tot en met zondag 24 november. Het evenement brengt opnieuw een eerbetoon aan zijn oorsprong, met enkele ingrediënten die de sfeer van de allereerste editie doen herleven, inclusief de terugkeer van een recreatieve rondrit.

Ypres Historic Regularity: een terugkeer naar het verleden

De Ypres Historic Regularity 2024 belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel deelnemers als toeschouwers. De organisatie heeft besloten dit jaar terug te keren naar enkele van de oorspronkelijke locaties waardoor een unieke en authentieke sfeer wordt gecreëerd die doet denken aan de beginjaren van het evenement met het prachtige historische centrum van Ieper als decor.

Een ander hoogtepunt van dit jaar is de gewijzigde timing op vrijdag en zaterdag. Het evenement gaat traditiegetrouw vrijdagavond van start, weliswaar een uurtje later op de dag, wanneer de avondspits volledig verdwenen is. De deelnemers gaan een nachtelijke rit tegemoet en de etappe eindigt pas op… zaterdagnamiddag om 16 uur! Een spannende en uitdagende ervaring die zeker de opwinding zal verhogen en herinneringen oproept aan de originele rally, weliswaar nog steeds onderbroken door een nachtrust tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag, maar die zal duidelijk korter zijn dan gebruikelijk! Een aankomst op zaterdagnamiddag 16 uur biedt de deelnemers de kans om extra te genieten van de unieke sfeer in het historische centrum van Ieper alvorens de derde & afsluitende wedstrijddag aan te vatten met de traditionele Early Bird RT.

Het sportieve luik bestaat nog steeds uit een 40-tal regelmatigheidsproeven (inclusief 6 afgesloten regelmatigheidsproeven) met een hoog ritme, zoals de traditie van de Ieperse rally uit de jaren ’70 het wil. Tijdens deze 6de editie zullen we eveneens enkele langere regelmatigheidsproeven voorschotelen en een finale met suspens tot het einde. De exacte inhoud ervan houden we nog even geheim.

Ypres Revival: een ode aan 60 jaar Ypres Rally

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Rally van Ieper die zonder druk het evenement willen beleven. Net zoals tijdens de eerste editie, zal er opnieuw een rondrit georganiseerd worden die voor iedereen toegankelijk is! De rondrit wordt op zaterdag 23 november verreden, met start en aankomst in het centrum van Ieper. Aan de hand van een duidelijk roadbook voert een route van 165 km langs “Ypres Rally Points of Interest”, met als kers op de taart een demorun op 2 regelmatigheidsproeven die afgesloten zijn voor het verkeer!