MotoGP Barcelona: sprintrace voor Aleix Espargaro

  • MotoGP – Het was maar zo passend. Gisteren kondigde Aleix Espargaro aan dat hij op het einde van het seizoen de MotoGP vaarwel zegt, vandaag zaterdag pakte hij voor Aprilia dan de pole en de zege in deze sprintrace! Het werd trouwens een bewogen race waarbij zwaar slag werd geleverd voor de leiding en waarbij achtereenvolgens Raoul Fernandez (Tech3 GasGas) en dan Brad Binder (KTM) crashten vanuit de leidende positie. Vervolgens leek Francesco Bagnaia op weg naar een comfortabele zege maar ook de Ducati rijders ging in de fout en crashte uit P1… Zo kon Aleix Espargaro er een heuse thuiszege van maken! Een sterke Marc Marquez (Gresini) die in extremis nog voorbij Pedro Acosta (Tech3 GasGas) naar de tweede plaats ging, zorgde voor een volledig Spaans feestje.
  • Moto2 – In Moto2 sloot Sergio Garcia (MT Helmets – MSI) de zaterdag perfect af met de pole. Hij ziet morgen naast zich op de eerste startrij Fermin Aldeguer (MB Conveyors SpeedUp) en Celestino Vietti (Red Bull KTM Ajo). Voor onze landgenoot Barry Baltus was er minder bijval, hij moet morgen de wedstrijd aanvangen vanaf de laatste startrij…
  • Moto3 – In de kleinste klasse wordt de eerste startrij morgen gevormd door poleman Ivan Ortola (MT Helmets – MSI), voor onze noorderbuur Collin Veijer (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) en Jose Antonio Rueda (Red Bull KTM Ajo).

foto: © motogp.com