MotoGP: Aleix Espargaro kondigt pensioen aan

Aleix Espargaró kondigde vandaag het einde van zijn carrière aan, na een lang traject in de MotoGP en acht jaar bij Aprilia Racing.

(persbericht)

Espargaró koos zijn thuisrace, in Barcelona, om zijn afscheid van de MotoGP aan het einde van het seizoen aan te kondigen. Hij koos dit circuit niet alleen omdat hij opgroeide in Granollers, slechts enkele kilometers verwijderd van de paddock, maar ook omdat hij hier een jaar geleden één van de meest memorabele pagina’s uit de geschiedenis van Aprilia Racing schreef met een one-two finish met Maverick.

De carrière van Aleix is nauw verbonden met Aprilia Racing. Acht seizoenen heeft hij voor het Italiaanse team gereden, wat de mooiste momenten uit de recente geschiedenis markeerde. Hij heeft drie Grand Prix-races gewonnen (Argentinië 2022, Silverstone en Barcelona 2023), een sprintrace (Barcelona 2023), drie poleposities en tien podiumplaatsen behaald.

Het verhaal eindigt hier echter niet. Er ligt nog een lang seizoen voor ons, te beginnen in Barcelona, waar Aleix en Aprilia Racing altijd uitstekende prestaties hebben geleverd.