E-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID: de start is gegeven

Het is zo ver! Op donderdag zijn de veertigtal deelnemers met de 100% elektrische wagens klaargestoomd voor de tweede editie van de E-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID. Hiervoor gaven zij afspraak in het kleine stadje Durbuy, voor de technische en administratieve plichtplegingen… maar ook voor een proloog die de startorde van vandaag vrijdag, zou bepalen… 

Foto: Jean-François & Jérôme Fiasse

Durbuy, dat bekend staat om zijn vele initiatieven voor duurzaam toerisme, zag donderdag tientallen voertuigen arriveren, kleurrijk en stil tegelijkertijd! Het betrof de deelnemers die deze vrijdagochtend om 9u00 aan de start staan van de E-Rallye Ardenne Roads by Volkswagen ID, de Belgische manche van de Bridgestone FIA ecoRally Cup. De auto’s werden gekeurd door de technische stewards van het Trajectoire-evenement, terwijl aan het begin van de avond de officiële briefing en het welkomstdrankje een eerste aangename afrondden, een eerste dag die ook de traditionele proloog omvatte… 

Zelfs de zon was volop aanwezig”, vertelt organisator Jean-François Devillers enthousiast. “De eerste dag verliep perfect en dat belooft veel goeds voor twee etappes die even intens als leuk zullen zijn. Vrijdag om klokslag 9u00 gaat de eerste auto van start voor een etappe van 300 kilometer die de deelnemers tot het stadje Vresse-sur-Semois zal brengen. Het evenement is nu onderweg en we kunnen niet wachten om te zien wat er gaat gebeuren.

Vanuit sportief oogpunt belooft deze regelmatigheidsrally op open wegen, die op dezelfde manier wordt verreden als vergelijkbare evenementen voor klassieke auto’s, uiterst interessant te worden, met een constante strijd tussen experts in de regelmatigheidsdiscipline en de vaste deelnemers van de Bridgestone FIA ecoRally Cup. De eerste groep bestaat uit Michel Decremer en Jennifer Hugo (Volkswagen ID.3), Jacques Evrard en Antonio Caldeira (Volkswagen ID.7), Patrick Van Remoortel en Bjorn Clauw (Volkswagen ID.3), Jean-Claude Mathoul en Patrick Lienne (Audi A8 e-tron Sportback), Guy Wlodarczak en Patricia Polet (Volkswagen ID.3) en andere namen. Antoine Dechamps en Didier Noirhomme (Volkswagen ID.4), evenals Bernard Heine en Valérie Piette (Volkswagen ID.3), zijn dan weer vaste klanten van de internationale wedstrijden voor elektrische voertuigen zijn, net als voormalig Formule 1-rijder Stefano Modena (Polestar 2), de Nederlandse single-seater, prototype- en GT-specialist Beitske Visser (Polestar 2), en teams uit Tsjechië, Slovenië, Roemenië, Bulgarije, Oekraïne, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, om er maar een paar te noemen! Het gaat hier immers om een FIA-evenement! 

Als klap op de vuurpijl zullen Vanina en Larissa Ickx (Volkswagen ID. Buzz) enerzijds en Junior en Francesco Planckaert (Volkswagen ID.3) anderzijds als bekende namen optreden, wat ook het brede publiek zal aanspreken.

Afspraak op vrijdagavond voor een update over de sportieve stand van zaken.