Q1 Trackracing start sterk aan seizoen en speelt nu thuis tijdens GT Open in Spa

Het Limburgse Q1 Trackracing is de afgelopen seizoenen uitgegroeid tot één van de vaste waarden op het nationale en internationale autosportfront, zeker in de Lage Landen, maar ook op de Europese autosportscène. Afgelopen weekend stond het team uit Limburg aan de start in de opener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder, terwijl het ook in Magny-Cours actief was voor een wedstrijd in het kader van de BGDC. In Frankrijk stonden de beide crews van Q1 Trackracing op het podium in de GT4+-klasse, terwijl in Zolder Filip Teunkens en Dirk Schouten een schitterende zege in de opener van het seizoen behaalden.

Foto’s: Birgit Dieryck / GT Open

Ik ben zo enorm gelukkig!”, brulde Dirk Schouten na afloop van de 125 minuten durende opener van het Belcar-seizoen op Circuit Zolder. “Dit is mijn tweede zege in een week tijd op Belgische bodem en wat mij betreft mag die reeks echt nog een tijdje aanhouden. Dit is een andere zege dan in Spa tijdens de race op zaterdag van de Porsche Carrera Cup Benelux, maar ik ben even gelukkig.

Woorden van vreugde waren er ook bij Filip Teunkens, “en moet je nu zo oud geworden zijn om een eerste Belcar-race te winnen”, lachte de sympathieke Antwerpenaar op het podium. “Ik heb in mijn stint geen risico’s genomen, het tempo aangehouden en Dirk heeft het op een schitterende manier afgemaakt, met daarbovenop een pluim voor het team vanwege de sterke strategie. We zijn nu leider in zowel het Belcar Endurance Championship als de Porsche Endurance Trophy Benelux en die plaats gaan we verdedigen!

Ondertussen behaalden Eric Billiard en Quinn Van Hooydonk (Porsche Cayman GT4) en Didier Rousseau en Nicolas Vandierendonck (Porsche Cayman GT4) de tweede en derde plaats in de klasse GT4+ van de 100 Series op het circuit van Magny-Cours.   

Op naar de Ardennen

Dit weekend volgt dan één van de eerste topafspraken van het seizoen met de thuisrace van Q1 Trackracing in de GT Cup Open. In Spa-Francorchamps worden twee races van 50 minuten betwist, één op zaterdag en één op zondag. Het team uit Bree zet naar goede gewoonte vier wagens in, vier identieke Porsche 911 GT3 Cup. In de klasse Pro/Am vinden we Nico Saelens-Stienes Longin, naast de jonge talenten Xander Przybylak-Lars Zaenen, terwijl Laurent Vandervelde-Nathan Brauns enerzijds en Bogdan Duma-Nicolas Vandierendonck anderzijds de kleuren van de Limburgse formatie in Am verdedigen.

De afspraak van 25 en 26 mei op eigen bodem, in Spa-Francorchamps, is bovendien volledig gratis. Alle fans op de afspraak dus!