2CV Magny-Cours: Jassogne Racing Team ontloopt de valstrikken!

De eerste etmaalrace van de 2CV Racing Cup 2024, de 24 Uren van Magny-Cours, was volop lastig, met veranderende weersomstandigheden, de nodige regen maar ook een dikke mist op het einde van de nacht! Zoals dikwijls het geval met dit soort endurance-proeven, was het vooral zaak om de moeilijkheden te vermijden als men wilde hopen om ergens te kunnen schitteren…

(persbericht.foto’s: Letihon.be)

We moeten het maar meteen toegeven, in de Nièvre kenden vrijwel alle aanwezige teams hun deel van de problemen, al dan niet ernstig. Het allereerste doel was dus om de schade te beperken en de rondes af te malen. De #33 P4M 1 van Médhi-Rik Bouchereau, Laurent Bressan en Yves De Kelper, de laureaten in Zolder, tekende dan wel voor de pole position, maar een antirolbar en een aandrijfas beslisten er anders over en verhinderden dat ze een tweede maal aan de kop van het klassement eindigden. Eenzelfde vaststelling voor de #70 CGS-racing team van Christophe en Steve Hooreman, David Dermont en Gary Adnitt, die van de 24H2CV op Spa-Francorchamps zijn specialiteit maakte, maar uiteindelijk achteruit gleed in het klassement met motorproblemen in Magny-Cours. Het was maar één van de vele bolides die verrast werden door het vers gemaaide gras in de kanten van de baan, en nadien moest vaststellen dat de ventilatie-openingen verstopt raakten…

Redelijk snel toonde de #6 Jassogne Racing van Michael Jassogne, Mathieu Devos, Philippe Courtois en Clément Nopère zich dan ook op de eerste positie en ondanks een uitstapje in de gravelbak, slaagde het team erin de overige valstrikken te ontlopen in deze etmaalrace. Ze haalden uiteindelijk de overwinning binnen met maar liefst 9 ronden voorsprong! Het was het resultaat van een mooie prestatie en… zorgde voor een tweede opeenvolgende laureaat in twee wedstrijden. Dat belooft alvast voor het vervolg van het seizoen!

Het team The Golden Horse van de familie Blaise, ongeslagen vorig jaar en dat was, inbegrepen hier op Magny-Cours, kende zijn tweede nederlaag van het seizoen. De #16 van Jean-Pierre Blaise, Sébastien Piette en Pierre Dupont lonkten uiteraard naar een nieuw succes, maar deze keer was het een probleem met de ophanging en daarna met de stuurstang die hen in de dieptes van het klassement lieten belanden. Gelukkig voor de structuur uit Malmedy, was de #14 van Olivier Renaud, er opnieuw bij.  Martin Businaro, Nathan Diffels en Jérôme Halmes redden wat ze konden, ondanks een contact her en der, zonder al te veel erg, en wat problemen met de ruitenwissers. Het resultaat: een stevige zilveren medaille en een interessante greep aan dikke punten in het kampioenschap. Nog geen overwinning dus dit seizoen voor de “gelen”, maar al wel een tweede plaats. We zijn benieuwd naar het vervolg…

Het was de  #33 P4M 1 van Bouchereau, Bressan en De Kelper die uiteindelijk het podium vervolledigde, maar wel met 16 ronden achterstand. Zij gingen voor aan de tweede wagen van het team, de #4 P4M 2 van Théo Lenoir, Philippe Marquet, Dominique Speleers en Marc De Well, die slachtoffer werden van een breuk in de remschijven achteraan. Verderop in het klassement vonden we de #17 Team Seventeen EBMI van Christian Tiggeler, Alec Graham en David O’Keefe, die voor een eerste verschijning dit seizoen, ook grossierde in diverse problemen. De #10 JMCE 10 van Etienne en Léonard Licops, vergezeld van Patrice Lacroix, viel ook ten prooi aan motorproblemen, evenals de #26 Wacky Racers van Stéphane Lacoste, Philippe Bolland, Jérôme Bourdon en Martin Lachaud, en de #18 Trapanelle by 2CV Passion van Samuel Chenier, Thierry Ehrhardt en Antoine Orel.

Enkelen kregen de gelegenheid niet om onder de finishvlag door te komen, zoals de #70 CGS-racingteam, maar ook de #22 Wamb Racing van Nicolas en Alexandre Busschaert, bijgestaan door Olivier Meurisse (zware remproblemen), en de #65 VDS & Kama van Raphaël van der Straten, Alain Boveroux, Michael Thonnart en Stéphane Cristinelli (oververhitting). Ondanks een lekkende olieradiator haalde de #77 Burton Technifutur Academy van David Dahm, Christian Gengoux, Jean-Michel Pirlot, Thierry Marville en Philippe Thunus toch de finish en pakte zo de zege in de categorie ‘Xpérimentale’. Het was een gegeven dat hen werd nagedaan in de klasse ‘Guest’ door de #13 2CV Passion by Trapanelle van Amandine Sailly, Bernard Rousse, Méhdi Pade en Thomas Lercher.

Na het eerste treffen van lange duur in dit seizoen kunnen de deelnemers aan de 2CV Racing Cup even op adem komen. Het vervolg van het seizoen wordt opnieuw een verplaatsing naar Frankrijk, naar het circuit van Croix-en-Ternois, op zaterdag 17 augustus, met op het programma een wedstrijd over 8 uren…