Porsche Endurance Trophy: Q1 Trackracing pakt de eerste van het seizoen

De eerste race van de Porsche Endurance Trophy Benelux op Circuit Zolder bleef bijna tot op de meet onbeslist. Tot in de laatste ronde gaven Dirk Schouten en Jan Lauryssen (Belgium Racing) elkaar geen duimbreed toe en na een spectaculaire schuiver van die laatste kwam Dirk Schouten als winnaar over de meet, een zege in de Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup, die hij met Filip Teunkens deelde.

Het was een beeld dat onwillekeurig aan een Porsche sprintcompetitie deed denken: in de slotfase van de 125 minuten durende eerste race van de Porsche Endurance Trophy Benelux op Circuit Zolder bedroeg het verschil tussen Dirk Schouten en Jan Lauryssen minder dan een seconde. De Nederlander, vorig weekend nog winnaar tijdens het openingsweekend van de Porsche Carrera Cup Benelux op Spa-Francorchamps, zag echter dat het voor Jan Lauryssen misliep. “Op het heuveltje naar de ‘rea’ ging het plots fout met de auto van Jan en ik zag dat hij van de baan ging. Tot dan was het een heerlijk gevecht en zette hij stevig druk. Ik ben blij dat hij ongedeerd is en geniet toch ook enorm van deze zege, de tweede in een week tijd op Belgische bodem. Ik heb er even op moeten wachten, maar het gaat nu allemaal heel snel. Schrijf maar op, ik geniet hier enorm hard van”, deed Schouten het verhaal in de schaduw van het podium. “Ook voor mij voelt het erg bijzonder”, vertelde zijn teamgenoot Filip Teunkens. “Ik heb hier jaren voor moeten werken, maar de zege is er. Eindelijk!”

Het duo van Q1 Trackracing won uiteraard de race in de Porsche Endurance Trophy Benelux, maar was ook primus in de opener van het Belcar Endurance Championship, de vijfde opeenvolgende zege van Porsche in het Belgische uithoudingskampioenschap.

Belgium Racing en MM Racing naar zilver en brons

Ondanks de schuiver, kwam de Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van Jan Lauryssen en Dylan Derdaele nog als tweede over de meet. “Een stevige klapper”, vertelde Lauryssen na de finish. “Maar Porsche bouwt stevige en veilige wagens, waardoor ik niet alleen ongedeerd ben, maar ondanks een koprol ben ik toch nog over de meet kunnen rijden. Een straf verhaal…

De derde plaats op Circuit Zolder was voor de familie Meurens, die met hun MM Racing Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – voor het eerst op het podium van de competitie stonden. Achter de bolide van Mick, Tom en Steve Meurrens was de vierde plaats en de zege in GTB voor Arthur Peters en Kenny Herremans in de Tip Top Rent Porsche Cayman GT4 RS. Zij bezorgden Porsche meteen ook de zege in de klasse GTB.

De volgende afspraak van de Porsche Endurance Trophy Benelux is op 22 en 23 juni, ook op Circuit Zolder.