Belcar NRF: mooie zege van Arthur Peters en Kenny Herremans in GTB

De eerste opdracht is afgevinkt voor Tip Top rent by NGT Racing. Het team met Arthur Peters en Kenny Herremans achter het stuur van de gloednieuwe Porsche Cayman GT4 RS vertrok dit weekend op Circuit Zolder vanop de eerste startrij in de klasse GTB en eindigde na een race van 125 minuten bovenaan het klassement, met een sterke zesde plaats algemeen als mooie kers op de taart. Na het New Race Festival is de volgende opdracht voor het duo de tweede race van het Belcar Endurance Championship, over goed een maand, opnieuw op Circuit Zolder en opnieuw over een duur van 125 minuten.

De nagelnieuwe Porsche Cayman GT4 RS van Tip Top rent by NGT Racing was zonder meer een van de aantrekkingspolen van de eerste race van het Belgische uithoudingskampioenschap, en Arthur Peters en Kenny Herremans hebben er ook alles gedaan om de bolide in de kleuren van Tip Top rent by NGT Racing te laten schitteren.

Op zaterdag stonden de chronoritten op het menu en de Porsche tikte als tweede in de kwalificatie aan, een prima uitgangspositie voor de race op zondag, een race die ondanks het vele water in Limburg dit weekend, volledig op een droge baan zou verreden worden.

De race verliep bijzonder voorspoedig”, aldus Arthur Peters na de podiumceremonie op Circuit Zolder. “We zaten meteen in een goed ritme, konden een tijd lang aansluiting houden bij de meer krachtige Porsche 911 GT3 Cup en legden met een foutloze race en een goede strategie de basis voor een eerste zege van het seizoen. De zege is uiteraard goed voor de strijd om de titel in de klasse GTB, maar met de zesde plaats algemeen en het puntensysteem van het Belcar Endurance Championship doen we meteen ook een goede zaak in het algemene klassement. Twee jaar geleden vochten we tot laat in het seizoen voor de algemene titel mee, dus laat dit resultaat voor ons een motivatie zijn om alvast zeker mee te dingen voor de topplaatsen. Verder wil ik mijn teamgenoot Kenny Herremans, het team van NGT, alle partners en zeker Tip Top rent, mijn familie en de supporters van harte bedanken voor hun steun, want zonder hen zou dit allemaal niet mogelijk zijn.

“Ook de nieuwe Porsche is een geweldige auto en we scoren overigens ook een eerste zege in de GTB-klasse van de Porsche Endurance Trophy Benelux, een kampioenschap dat integraal deel van het Belcar Endurance Championship uitmaakt.”  

De volgende race van het nationale uithoudingskampioenschap vindt op 22 en 23 juni plaats tijdens de Xwift Belgian Truck Grand Prix, met opnieuw een race op zondag over een duur van 125 minuten.