Junior BRC: Lander Depotter opent zijn score met een zege

Voor de derde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship Divisie 1 reisden de jongeren af naar Noord-Limburg. In het gezellige Bocholt kregen ze een atypisch parcours voor de wielen geschoven. Zowat 30% van het parcours bestaat er immers uit kiezel, de zogenaamde maaskiezel, geliefd, maar ook gevreesd door veel rallyrijders. Door het regenweer in de aanloop naar de wedstrijd, werd het een zware wedstrijd. De ideale leerschool voor jonge rallypiloten.

Persbericht

Jonas Dewilde nam in de eerste lus drie snelste tijden voor zijn rekening, maar het was Lander Depotter die de beste start nam in zijn eerste BRC-wedstrijd met een Opel Corsa Rally4. Na een scratch op de eerste proef, liet hij het tempo wat zakken, waardoor Dewilde en Heindrichs hun achterstand in konden lopen. Halfweg de wedstrijd was Tom Heindrichs genaderd tot op… 0″1, maar Jonas Dewilde moest afhaken toen hij de wagen op de flank legde op KP Brueghel.

“Een klein stuurfoutje met grote gevolgen,” verklaarde de titelverdediger. “Ik stuurde aan lage snelheid een fractie te vroeg in. We raakten een paaltje aan de binnenkant en de auto kantelde op de flank. Het duurde meer dan 5 minuten voor de toeschouwers ons weer op de vier wielen kregen, want we zaten met de neus in een haag…”

Dewilde zou tevreden moeten zijn met de zesde plaats. Op de volgende proef moest ook Tom Heindrichs definitief afhaken. “We reden lek in Gerdingen, in de bocht net voor de grote jump waar je links moet snijden. We raakten de boordsteen. Ik had het eerst niet gevoeld en in de remzone na de snelle bochtenreeks die volgt op de jump, kreeg ik de wagen maar net op tijd gestopt voor een muurtje. We verloren 14″ en die kon ik niet meer goedmaken op Lander Depotter. Maar, ik ben wel tevreden, want in de Stellantis Cup nemen we de leiding en pak ik dankzij de powerstage evenveel punten als Lander.”

Pierre-Manuel Brasseur pakte een mooie derde plaats in Bocholt, waar hij met zijn Opel Corsa Rally4 nog wat ervaring miste om mee te strijden met Depotter en Heindrichs. Maxim Decock had graag het duel aangegaan met Brasseur, maar twee proeven voor de finish draaide de motor plots op drie cilinders, zodat Decock nog blij mocht zijn met de vierde plaats, voor Cristian Sugar, de Roemeen die weer de snelste was bij de jongeren met een Rally5. Leny Cols, die door een klein foutje in een remzone meteen 6 minuten verloor, eindigde op de zevende plaats bij de jongeren. 

Tussenstand Junior BRC: 1. J. Dewilde 73; 2. P-M. Brasseur; 3. T. Heindrichs 36; 4. C. Fiasse 28; 5. D. De Rycke & L. Depotter 25; 7. M. Decock 24; 8. C. Sugar 18; 9. L. Cols 12; 10. L. Baudet 4