In een notendop: FIA F2 en FIA F3

  • FIA F2 – Isack Hadjar (Campos Racing) heeft de hoofdrace van de Formule 2 in Imola gewonnen. De Fransman kon in de laatste ronden de Braziliaan Gabriel Bortoleto afhouden (Invicta Racing) en veroverde zijn tweede overwinning van het seizoen. Joshua Durksen eindigde op de derde plaats en scoorde daarmee de eerste punten voor zijn team AIX Racing. Onze landgenoot Amaury Cordeel reed lang aan de leiding van de wedstrijd, maar moest opgeven nadat één wiel tijdens zijn pitstop niet goed werd bevestigd. In het kampioenschap blijft Zane Maloney (Rodin Motorsport) aan de leiding.
  • FIA F3 – In de hoofdrace van de Formule 3 trok Sami Meguetounif (Trident) aan het langste eind. De Fransman won voor de Duitser Oliver Goethe (Campos Racing) en Leonardo Fornaroli (Trident). Gisteren kreeg Goethe na afloop van de sprintrace nog te horen dat hij de wedstrijd won en niet Noel Leon. In het kampioenschap klimt de Duitser naar de vijfde plaats met een achterstand van elf punten op leider Fornaroli.
  • Foto: © Formule 2