Historic BRC: Dirk Deveux een maatje te sterk

Op de maaskiezel van de Sezoensrally, werd het een afvallingswedstrijd in het Historic BRC. Door het wisselvallige weer lag het onverhard er glad en modderig bij, terwijl er ook wat meer spoorvorming was. Dirk Deveux domineerde logischerwijze de wedstrijd met zijn Ford Sierra Cosworth 4×4, de enige van de klassiekers die over vierwielaandrijving beschikte.

Persbericht

“We hebben dit jaar onze dosis pech al gehad,” vertelde Dirk Deveux. “Daarom doet deze overwinning deugd. We hebben in de tweede helft van de wedstrijd, toen Frank Jorissen en Christophe De Leeuw uitgevallen waren, op zekerheid gereden om de auto te sparen. Na de Wallonie hebben we de motor weer compleet vernieuwd. Blij dat alles nu weer in orde is.”

Met een tweede plaats deed Koen Verhaeghe, winnaar in klasse HRC4, weer een prima zaak in het kampioenschap. “We hebben veel werk gehad om de auto klaar te krijgen voor deze wedstrijd. Tijdens de Rally van de Monteberg reden we op een paal. We hebben de rechterflank helemaal moeten vernieuwen. De auto was net op tijd klaar en onze inspanningen werden beloond, al zat die crash nog wel een beetje in mijn achterhoofd in het begin van de wedstrijd. De Sierra Cosworth van Dirk Deveux, die was van een andere categorie natuurlijk,” vertelde Koen Verhaeghe.

De eerste scratch van de wedstrijd werd gereden door Christophe De Leeuw met zijn Opel Ascona A. De winnaar van de Legend Condroz Rally moest echter al snel opgeven met een kapotte achterbrug. Ook Frank Jorissen brak de achteras van zijn Opel Ascona 400. Bram Schrooten stuurde zijn Ford Escort naar de derde plaats, al eindigde hij op ruime afstand. Schrooten gaf na de eerste proef op en vervolgde zijn rally pas halfweg de wedstrijd.