GT World Sprint Misano: de 50ste zege voor WRT, de achttiende voor Dries Vanthoor en de vijftiende voor Charles Weerts!

Opnieuw heeft WRT Misano in vuur en vlam gezet, met een 50ste overwinning voor het team in de GT World Sprint Cup en een achttiende recordoverwinning voor Dries Vanthoor.

Foto: SRO

Onze landgenoot won uiteraard aan de zijde van Charles Weerts, die zelf aan zijn vijftiende zege toe was. Maro Engel en Lucas Auer (Winward Mercedes) werden tweede, voor Valentino Rossi en Maxime Martin die WRT nog een extra podiumplaats schonken. WRT en BMW wonnen ook de Silver-klasse, terwijl Gilles Magnus, Gilles Stadsbader, Jef Machiels en Ugo de Wilde voor nieuwe Belgische podia zorgden, daar waar Comtoyou Racing nog maar eens met de billen bloot ging. 

Vooraan won opnieuw de wagen die van op polepositie vertrok, maar achter Vanthoor en Weerts kruidde onder meer Valentino Rossi de wedstrijd met enkele leuke inhaalmanoeuvres. De Belgen haalden het dus en zijn opnieuw leiders in het kampioenschap, dat ze al driemaal wonnen.

Williams-De Haan wonnen, ook voor Team WRT BMW, de klasse ‘Silver’, voor Klymenko-Stadsbader (Audi) en Hudspeth-Machiels (Ferrari), terwijl Legeret-Gachet het in ‘Gold’ deden. Gilles Magnus (Audi) werd derde in die klasse ‘Gold’. Ugo de Wilde tot slot kwam in zijn Lamborghini als derde over de meet in de klasse ‘Bronze’. Comtoyou Aston Martin kwam andermaal, onder meer door pech, niet in het stuk voor. 

De volgende meeting van de GT World Sprint Cup is op 20 en 21 juli in Hockenheim.