GT World Misano: WRT domineert eerste race, Belgen schitteren

In Misano heeft WRT BMW werkelijk ijzersterk gescoord. Het team van Yves Weerts en Vincent Vosse was niet alleen goed voor de dubbel algemeen, met Valentino Rossi en Maxime Martin voor Dries Vanthoor en Charles Weerts, ook in de klasse Silver ging de zege naar het team dat eind dit seizoen naar Luik verhuist. Het duo De Haan-Williams pakte er de zege. Verder deden onze landgenoten het prima, met een zege in de klasse ‘Gold’ voor Gilles Magnus en podiumplaatsen voor Jef Machiels (Silver) en Ugo De Wilde (Bronze). Vanavond wordt de tweede race van het Italiaanse weekend verreden, met op pole… Dries Vanthoor en Charles Weerts.

Foto’s: © SRO

Na een schitterende eerste racehelft van Maxime Martin diende Valentino Rossi een halve race te weerstaan aan teamgenoot Charles Weerts in een identieke BMW M4 GT3. “Ik mocht geen fouten maken en heb dat ook niet gedaan en bedankt aan Maxime Martin voor zijn pole en race”, aldus de levende motorlegende die zijn tweede zege in Misano liet optekenen, na winst in 2023 ook met Team WRT en BMW. Achter de beide WRT BMW M4 GT3 ging de derde stek naar het Ferrari-duo Vermeulen-Altoe. Nicolas Baert en Mattia Drudi (Comtoyou Aston Martin) pakten het punt van de tiende plaats.

Nog een Belgische zege was er in de klasse ‘Gold’, met het duo Gilles Magnus en Paul Evrard in een Audi R8 LMS van Sainteloc, terwijl Matisse Lismont en James Jake (Comtoyou Aston Martin) als vierde de uitslag in de klasse afsloten.

In Silver was de zege dus ook voor WRT en daar pakte Jef Machiels zijn eerste podiumplaats van het seizoen, samen met Sean Hudspeth in een Ferrari 296 GT3 van AF Corse. Het duo kwam knap als tweede over de meet. Dante Rappange en Lorens Lecertua werden in een Comtoyou Aston Martin vijfde in de klasse. Gilles Stadsbader (Sainteloc Audi) gaf bij zijn debuut op.

In ‘Bronze’ tot slot ging de zege naar Dinamic GT Porsche met Dienst-Sager, voor de Lamborghini Huracan GT3 in de kleuren van Imperiale Racing met achter het stuur de debuterende Ugo De Wilde en de Rus Dmitriy Gvazava.