F1 Imola: Verstappen verovert nieuwe polepositie

Max Verstappen (Red Bull Racing) heeft ook in Imola de polepositie veroverd. De Nederlander was nipt sneller dan de McLaren-rijders Oscar Piastri en Lando Norris. Voor Verstappen is het zijn zevende polepositie van het seizoen.

Foto: © Red Bull Racing

Na zijn crash in de derde vrije training kwam Fernando Alonso (Aston Martin) in de kwalificatie niet verder dan de laatste plaats. De wagen van de Spanjaard was niet volledig klaar en de tweevoudige wereldkampioen kon geen optimale ronde neerzetten.

In Q2 werd Sergio Perez (Red Bull Racing) verrassend uitgeschakeld. De Mexicaan zette slechts de elfde tijd neer en zal morgen een lange inhaalrace moeten afwerken. De Haas-rijder Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo (RB Visa Cash App) en Yuki Tsunoda (RB Visa Cash App) plaatsten zich wel voor Q3, samen met Ferrari, Verstappen, Mercedes en McLaren.

In de derde kwalificatiesessie zette Verstappen meteen de toon, al kwamen de McLaren-rijders nog dicht. Oscar Piastri strandde als tweede met een achterstand van 74 hondersten en ook Lando Norris zat binnen de tiende van leider Verstappen. Ferrari-rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz vervolledigden de topvijf.

Morgen staat om 15u00 de Grote Prijs van Imola.