BRC Sezoens: Maxime Potty wint na secondestrijd met Niels Reynvoet

Maxime Potty (Citroën) heeft net als vorig jaar de Sezoensrally gewonnen. De Citroën-rijder had na twaalf klassementsproeven slechts 1,4 seconden over op BK-leider Niels Reynvoet (Citroën), die met de tweede plaats tevreden moest zijn. Jos Verstappen (Skoda) reed tot de laatste proef als derde rond, maar de Nederlander moest in de slotfase na een foutje opgeven.

Na acht klassementsproeven had Niels Reynvoet een voorsprong van 5,3 seconden op Potty en die breidde hij op KP9 met 2,4 seconden uit. Maxime Potty gaf zich duidelijk niet gewonnen en nam met nog één proef te gaan de leiding van Reynvoet opnieuw over.

Met een verschil van 1,7 seconden gingen beide rijders in de laatste klassementsproef vol in de aanval, maar Potty hield uiteindelijk 1,4 seconden op Reynvoet over. Voor de regerend Belgisch kampioen is het zijn tweede overwinning in de Sezoensrally, nadat hij vorig jaar ook naar de zege reed.

BK-leider Reynvoet moest met de tweede plaats vrede nemen, en daar was hij mee tevreden: “Het was een leuke strijd zoals we al vaker hebben meegemaakt. Ik ben tevreden met de tweede plaats en we scoren opnieuw mooie punten voor het BK-klassement.”

Niet Jos Verstappen, maar Bastien Rouard (Hyundai) vervolledigde uiteindelijk de topdrie. Verstappen ging op de laatste klassementsproef in de fout en moest opgeven. Daarnaast reed Cédric Cherain (Hyundai) zowel op KP11 als op KP12 een lekke band waarmee hij bijna drie minuten verloor. “Het is een rally om snel te vergeten”, deelde Cherain mee. “Alles zat weer tegen, wat ons seizoen een beetje samenvat. We zullen blijven vechten in de volgende rally’s en hopelijk kunnen we nog enkele mooie uitslagen rijden.”

De volgende BRC-manche is de rally van Ieper, die eind juni op de planning staat.