Belcar NRF Zolder: Audi op pole na spannende kwalificatiesessie

Op Circuit Zolder heeft Stienes Longin de polepositie behaald voor de eerste race van het Belcar Endurance Championship. Op een droge Limburgse piste was de Leuvenaar in zijn PK Carsport Audi R8 GT2 net geen twee tienden van een seconde sneller dan Dirk Schouten in de Porsche 992 GT3 Cup in de kleuren van Q1 Trackracing, terwijl Dylan Derdaele (Belgium Racing Porsche) op drie tienden derde werd. De Lamborghini van Russell Racing sloot binnen de halve seconde de top 4 van de favorieten af. Na de sessie verhuisde het Q1-duo nog van twee naar vier wegens tracklimits. In GTB was de eerste startplaats voor de TCL BMW M4 GT4 van de broers Terclavers, terwijl de snelste toerwagen de Audi RS3 LMS van VP-Racing (Van Pelt-Bertels) was. VDW Motorsport (TB) en IC Motorsport (TC) vertrekken vooraan in de klasse TB en TC. 21 wagens staan op het uitslagenblad van de kwalificatie, maar de Abarth van Peter Bens kwam niet in actie met een motorprobleem.   

Uitslag