F1 Imola: twee op twee voor Leclerc in vrije trainingen

In Imola reed Charles Leclerc (Ferrari) ook in de tweede vrije training naar de snelste tijd. De Monegask was bijna twee tienden sneller dan Oscar Piastri (McLaren) en vier tienden dan de verrassende Yuki Tsunoda (RB Visa Cash App). Max Verstappen (Red Bull Racing) kwam wederom niet in het stuk voor en zette de zevende tijd neer.

Foto: © Ferrari

Wederom veel fouten in de tweede vrije training. Onder meer Carlos Sainz (Ferrari) en Max Verstappen maakten tijdens de snelle ronde een foutje. De Williams-rijder Logan Sargeant en Alex Albon kwamen pas laat naar buiten door de mindere eerste vrije training.

Charles Leclerc had een sessie zonder problemen en reed naar de snelste tijd voor Oscar Piastri. Yuki Tsunoda reed op de zachte banden naar de derde tijd, terwijl de Mercedes-rijders Lewis Hamilton en George Russell de topvijf vervolledigden. Max Verstappen kwam niet verder dan de zevende plaats.

Morgen staat de laatste vrije training voor de rijders op het programma vooraleer ze aan de kwalificatie beginnen.