TCR Zolder: tweede manche van Europees toerwagenkampioenschap

De TCR Europe Series keert dit weekend voor het eerst in vier jaar terug naar Circuit Zolder, waar de huidige puntenaanvoerder Franco Girolami zijn voorsprong wil verdedigen na een sterke seizoensopener vorige maand in Vallelunga.

Foto: © TCR

De rijder van Monlau Motorsport pakte de polepositie en de overwinning in race 1 in de gloednieuwe CUPRA Leon VZ TCR, terwijl de rivaliserende CUPRA van Aurélien Comte de tweede race won en beide rijders slechts vijf punten los staan in het rijdersklassement.

Comte wordt opnieuw vergezeld door teamgenoot Giovanni Scamardi bij SP Compétition. Scamardi is de Belgische vertegenwoordiger op de grid voor zijn thuisrace. Nicola Baldan zal opnieuw de enige Audi RS 3 LMS op de grid hebben, gerund door Baldan Group by Comtoyou.

Op vrijdag vinden om 15u05 en 16u45 twee trainingen plaats. Op zaterdag om 11u20 volgt de kwalificatie en later om 16u15 de eerste race. De race met de omgekeerde startorde begint net na het middaguur op zondag om 12u30.