GT World Misano: tien Belgen aan de start

Komend weekend vindt in het Italiaanse Misano de tweede meeting van de GT World Challenge Europe Sprint Cup plaats en er staan 36 wagens op de deelnemerslijst. Naast Lorens Lecertua (Comtoyou) en Ugo de Wilde (Imperiale Racing) voegt ook Gilles Stadsbader (Saintéloc Racing) zich bij de zeven Belgen die we al in Brands Hatch aan het werk zagen. Natuurlijk zijn ook Team WRT, Comtoyou Racing en Boutsen VDS opnieuw van de partij. Beide wedstrijden worden op zaterdag gereden.

(Foto’s: © SRO – Imperiale Racing)

Dries Vanthoor en Charles Weerts (Team WRT – BMW) wonnen de eerste race in Brands Hatch en werden zevende in de tweede wedstrijd. Het Belgische duo neemt zo de tweede plaats bij de rangschikking in, met 7,5 punten achterstand op Lucas Auer en Maro Engel (Winward Racing – Mercedes). Maxime Martin en Valentino Rossi (Team WRT – BMW) maken in Misano, het thuiscircuit van de Italiaan, hun tweede en laatste gastoptreden van het jaar en ook Nicolas Baert en Mattia Drudi (Comtoyou – Aston) rijden in Pro.

Het Belgisch-Franse duo Gilles Magnus en Paul Evrard (Saintéloc Racing – Audi) staat tweede in de Gold Cup achter Luca Engstler-Max Hofer. In deze klasse komen ook Matisse Lismont en James Jakes (Comtoyou – Aston Martin) aan de start.

De Silver Cup wordt aangevoerd door de Fransen Aurélien Panis en César Gazeau (Boutsen VDS – Mercedes), waarbij Jef Machiels en zijn ploeggenoot Sean Hudspeth (AF Corse – Ferrari) vierde staan. Lorens Lecertua maakt zijn debuut in de GT3-racerij in Misano en doet dit met een Aston Martin van Comtoyou Racing aan de zijde van de Nederlander Dante Rappange. Op donderdagmiddag maakte Gilles Stadsbader bekend dat ook hij op het Circuit Marco Simoncelli in GT World zal debuteren. De Kortrijkzaan doet dit met een Audi van Saintéloc Racing aan de zijde van de Oekraïner Ivan Klymenko en ze komen uit in de Silver Cup. Stadsbader won twee weken geleden een wedstrijd om de Italiaanse GT Sprint op het circuit van Misano.

De Bronze Cup was niet aanwezig in Brands Hatch en begint nu in Italië aan het seizoen. Ugo de Wilde bestuurt in deze klasse een Lamborghini Huracán van Imperiale Racing. Zijn teamgenoot is Dmitry Gvazava die in 2023 in de Pro-Am-klasse van het Italiaanse GT Sprint de titel pakte.

De kwalificaties vinden vrijdagavond om 21u10 plaats en op zaterdagmiddag 14u00 gaan de lichten op groen voor de eerste wedstrijd van 60 minuten. Tussen 21u00 en 22u00 op zaterdagavond wordt de tweede race gereden.

Deelnemerslijst

GT4 European Series – GT2 European Series

In de GT4 European Series komt met Benjamin Lessennes (L’Espace Bienvenue – BMW) één Belg aan de start. Lessennes en zijn teamgenoot Ricardo van der Ende staan momenteel negende in de tussenstand om de Silver Cup, een klasse die wordt aangevoerd door de Fransen Enzo Joulie-Etienne Cheli (Matmut Evolution – Toyota).

Ook in de GT2 European Series zien we een Belg. In dat kampioenschap bestuurt Eric De Doncker een Mercedes-AMG GT2 van Motorsport 98. Loris Hezemans is zijn teamgenoot en zij staan zesde in Pro-Am.