Porsche Carrera Cup Benelux: mooie eerste race van Sam Jongejan

De Porsche Carrera Cup Benelux heeft altijd gediend als een podium waar jonge talenten hun racevaardigheden kunnen demonstreren, en dit seizoen begon spectaculair. Onder de opvallende deelnemers was de Nederlandse rijder Sam Jongejan, rijdend in de opvallende kleuren van zijn sponsor Socia, wiens prestaties tijdens het openingsweekend van het kampioenschap veel lof oogstten.

Foto: © Ivan Tarantsov

De kwalificatie verliep chaotisch met beperkte rijtijd vanwege een crash en meerdere rode vlaggen. Hierdoor moesten de startposities voor de tweede race worden bepaald op basis van de resultaten van de tweede vrije training. Jongejan startte vanaf de zesde en elfde plek, maar liet zich hierdoor niet uit het veld slaan.

Tijdens de eerste race bewees Jongejan zijn klasse. Hij had een fantastische start vanuit de zesde positie en wist door te stoten naar de tweede plaats. Hoewel raceleider Benjamin Paque te ver vooruit was om in te halen, hield Jongejan standvastig de tweede plaats vast tot aan de finish. Zijn prestatie was niet alleen indrukwekkend vanwege zijn algemene plaatsing, maar ook omdat hij de overwinning behaalde in de Rookie-categorie.

Over zijn prestaties in de eerste race zei Jongejan: “Schitterend en het beste wat erin zat. Benjamin was vandaag sterker, maar ik ben zeer tevreden met deze zege in de Rookie-categorie en het motiveert me om nog beter te doen.”

De tweede race was minder fortuinlijk voor Jongejan. Ondanks een goede start en diverse succesvolle inhaalacties, werd zijn race voortijdig beëindigd door een ongelukkige botsing Benjamin Paque, die na een incident met een andere coureur weer de baan op kwam. Desondanks heeft Jongejan zijn potentieel en snelheid bewezen.

Jongejan rijdt dit seizoen met de steun van zijn hoofdsponsor Socia, een cruciale factor die bijdraagt aan zijn deelname aan de races. Met deze ondersteuning achter zich en zijn indrukwekkende vaardigheden kijkt men reikhalzend uit naar de volgende ronde in Zandvoort, waar Jongejan ongetwijfeld zal streven naar herstel en misschien zelfs overwinning. Zijn prestaties tot nu toe bevestigen dat hij een coureur is om in de gaten te houden in de autosportwereld.

Volgende afspraak tijdens het DTM weekend op Circuit Zandvoort 7-9 Juni. (Einde)