De autosport dit weekend: alle hens aan dek in eigen land!

De autosport dendert in deze lentemaanden aan een rotvaart door en bovenaan de agenda van dit weekend staat de F1 in Imola, met ook wedstrijden voor de F2, F3 en Porsche Mobil1 Supercup. Alles samen staat er één Belg aan de start, met name Amaury Cordeel die het uiteraard in de F2 doet. 

In eigen land is het ook alle hens aan dek, met het New Race Festival op Circuit Zolder, goed voor de opener van het Belcar Endurance Championship, races van de Belcar Sprint Cup en de Belcar Historic Cup. De TCR Europe is op Limburgse bodem aan de twee manche van het seizoen toe.

Net ten noorden van Circuit Zolder, wordt zaterdag de Sezoensrally verreden, de derde manche van het Belgische kampioenschap Divisie 1 en in Ardendonk, in de Antwerpse Kempen, is de VAS Rallycross te gast. Op Spa-Francorchamps is er dan weer de historische Spa Classic-meeting van Peter Auto. 

Bovendien trekken de VW Fun Cup, de BGDC en de 2CV/C1-competities richting Magny-Cours. Wie deze kalender verzonnen heeft, verdient een paar weken vakantie… 

Internationaal verzamelen de GT World Sprint, de GT4 European Series en de GT2 European in Misano, ‘hometown’ van Valentino Rossi, terwijl de Europese NASCAR in Vallelunga te gast is. 

De Indycar houdt dan weer een generale repetitie op het infield-circuit van het ovaal en de Japanse Super Formula doet het in Autopolis.