F1: voormalig F1-rijder Jérome d’Ambrosio gaat naar Ferrari

Voormalig F1-rijder Jérome d’Ambrosio gaat naar Ferrari, dat is nu ook officieel. Vandaag maakte de Scuderia bekend dat de voormalig Virgin-piloot de overstap maakt. Zo kaapt het team opnieuw een belangrijke pion weg bij Mercedes.

Door Gianni Seeuws en foto: Ferrari

Bij Ferrari zal hij exact dezelfde functie bekleden als hij bij Mercedes al deed. D’Ambrosio (38) wordt plaatsvervangend teambaas en zal dus samenwerken met Fred Vasseur. Ook zal hij verantwoordelijk zijn voor de Ferrari Driver Academy, de kweekvijver waar onder andere Charles Leclerc begon aan zijn carrière. Hij gaat aan de slag vanaf 1 oktober. D’Ambrosio vertrekt niet wegens meningsverschillen, maar wil als jonge vader een betere balans creëren tussen werk en gezin.

Ferrari bevestigde ook de komst van Loïc Serra. De Fransman, sinds 2010 bij Mercedes, wordt verantwoordelijk voor de chassis performance engineering.