Formula E Duitsland – Race 1: verbluffende Nick Cassidy (Jaguar TCS Racing) behaalt de winst in Berlijn.

De Nieuw-Zeelander Nick Cassidy reed van de tiende startplaats naar de overwinning in de eerste E-Prix van het Duitse Formula E-weekend. Jean Eric Vergne (DS Penske) plaatste behaalde de tweede plaats op het podium, gevolgd door Oliver Rowland (Nissan Formula E Team). Mitch Evans (Jaguar TCS Racing) eindigde vierde, Pascal Wehrlein  (TAG Heuer Porsche Formula E Team) vijfde en moet voorlopig zijn leidersplaats in het kampioenschap afstaan aan wedstrijdwinnaar Cassidy. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) moest genoegen nemen met de zevende plaats.

Huidige stand in het FE kampioenschap: Nick Cassidy – 121 punten, Pascal Wehrein – 112 punten en Oliver Rowland (Nissan Formule E Team) – 103 punten. Jaguar TCS Racing blijft aan de leiding met 210 punten. De tweede wedstrijd in Berlijn start, morgen, zondag om 15u03, te volgen via RTBF Auvio, Eurosport 2 en eurosport.com

Tekst: Peggy Taeymans – Foto: Dom Romney