Lamborghini Super Trofeo Spa: winst voor Bonduel in race 1, Renaud Kuppens pakt zege in Pro-Am

Amaury Bonduel (BDR competition by Grupo Prom) startte van pole en won een incidentrijke race voor het duo Benedetto Strignano-Alberto Di Folco (Rexal Villorba Corse). Renaud Kuppens en zijn teamgenoot Roee Meyuhas zegevierden met hun Lamborghini van Boutsen VDS in de Pro-Am-klasse en eindigden twaalfde algemeen.

Toen het pit window open ging voor de verplichte pitstop reden de wagens achter de safety car. Amaury Bonduel had tot dan toe het veld aangevoerd, maar kwam als derde terug op de baan, achter Gilles Stadsbader (VSR). Bonduel wist Stadsbader in te halen en na een nieuwe neutralisatie volgde op een ronde van het einde de herstart. Bonduel ging aan Bruxelles buitenom voorbij aan Strignano en heroverde zo de leiding. Stadsbader was betrokken bij een incident en viel terug naar de 44ste plaats.

Baptiste Moulin (VSR) finishte negentiende in Pro. Rodrigue Gillion (CMR) werd zesde in Am en Nigel Bailly (ART-Line) achtste in deze categorie. François en Benoît Semoulin (Semspeed) eindigden vijfde in LC, gevolgd door Serge Doms (DS Racing) op plaats zes.