*Update* FIA WEC Spa: Antonio Fuoco schenkt Ferrari polepositie, maar verliest die terug. Bovy dominant in LMGT3

Met een snelle ronde (2:02.600) in de Hyperpole-sessie bezorgde de Italiaan Antonio Fuoco de legendarische renstal en zijn teamgenoten Miguel Molina en Nicklas Nielsen de polepositie voor de 6 Uur van Spa-Francorchamps. Matt Campbell werd met zijn #5 Penske Porsche 963 tweede op een halve seconde van de 499P. Sarah Bovy drukte haar stempel op LMGT3 na een snelste tijd in zowel de kwalificatie als de Hyperpole.

Sinds dit jaar vindt in het wereldkampioenschap uithouding een kwalificatie van vijftien minuten plaats, gevolgd door een Hyperpole van twaalf minuten voor de tien snelsten uit de kwalificatie.

De derde plaats in Hypercar ging naar de enige Cadillac. Alex Lynn was met de Amerikaanse bolide slechts acht duizendsten trager dan Campbell. Julien Andlauer werd met de Proton Competition Porsche knap vierde, net voor een andere privé 963, deze van Hertz Team Jota en Callum Ilott. Robin Frijns was de best geplaatste Team WRT BMW op plek tien.

De #51 Ferrari 499P van Le Mans-winnaars Pier Guidi-Calado-Giovinazzi werd elfde in de kwalificatie en miste zo nipt de Hyperpole. Dries Vanthoor eindigde met zijn WRT BMW dertiende, en zat nog binnen een seconde van de snelste ronde in de kwalificatie, maar mocht dus ook niet naar de Hyperpole evenals Kamui Kobayashi die met zijn Toyota vijftiende eindigde.

Ferrari verliest pole in avonduren

De Ferrari met startnummer #50, die eerder vandaag, in handen van Antonio Fuoco, de polepositie reed voor de Belgische manche van het FIA WEC op Circuit de Spa-Francorchamps, is wegens een probleem met het gewicht uit de uitslag van de kwalificatie geschrapt. De eerste startplaats is nu voor de #5 Porsche 963 van Frédéric Makowiecki, Matt Campbell en Michael Christensen. Ook de United Autosports McLaren 720S GT3 EVO van Josh Caygill, tweede in de kwalificatie van LM GT3 werd om dezelfde reden uit de uitslag geschrapt.

Sarah Bovy dominant in LMGT3

Toen de Hyperpole-sessie van LMGT3 enkele minuten bezig was, ging Aliaksandr Malykhin (Manthey Purerxcing – Porsche) hard van de baan op de Raidillon. Er had op dat moment nog geen enkele rijder een competitieve tijd op de tabellen gezet en de Hyperpole werd met een rode vlag stilgelegd. Met nog 7 minuten en 27 seconden op de klok werd de sessie hervat.

Nadat ze al in de kwalificatie de beste tijd liet optekenen, klokte Sarah Bovy ook de beste chrono (2:20.755) in de Hyperpole. De Iron Dame had met haar Lamborghini drie tienden voorsprong op Josh Caygill (United Autosports – McLaren). Ahmad Al Harthy (Team WRT – BMW) eindigde derde op een zucht van de tweede plaats. Tom Van Rompuy finishte met zijn TF Sport Corvette als achtste.

Darren Leung nam met de tweede Team WRT BMW M4 GT3 niet deel aan de Hyperpole, want hij werd dertiende in de kwalificatie.