WRC Portugal KP1: Neuville is eerste leider

Onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai) is de eerste leider van de rally van Portugal. De Hyundai-rijder was zes tienden sneller dan achtvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier (Toyota) en twee seconden sneller dan Ott Tänak (Hyundai). Veel rijders waren na afloop niet tevreden met de eerste proef van de rally.

Foto: © Hyundai

Onze landgenoot Thierry Neuville begon sterk aan de rally van Portugal. Neuville zette in de eerste klassementsproef meteen de toptijd neer en was daarmee tevreden: “Ik probeerde een goede run neer te zetten”, deelt Neuville mee. “Het wordt nog een moeilijk weekend voor ons, maar we zullen er het beste van maken.”

Neuville was nipt sneller dan achtvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier, die al vijf keer de rally van Portugal won. De Fransman was net als andere rijders niet tevreden over de openingsproef. “Het volledige weekend zullen we op gravel rijden en de organisatie start met een showproef op asfalt. Met de banden van vandaag moeten we ook morgen starten, dus niemand zal pushen. Ik vond het vooral jammer voor het publiek dat ze van ons weinig spektakel kregen.”

Na Neuville en Ogier vervolledigde Ott Tanak de topdrie. Takamoto Katsuta eindigde als vierde op twee seconden, terwijl Kalle Rovanperä naar de vijfde tijd reed. Ford-rijder Grégoire Munster zette de achttiende tijd neer.

Morgen starten de rijders met de eerste volledige dag, waar Thierry Neuville om 10u35 als eerste de baan zal openen.