FIA WEC Spa: Porsche snelste in tweede vrije training

Kampioenschapsleiders Laurens Vanthoor, Kévin Estre en André Lotterer sloten de actie op donderdag af met een snelste tijd (2:04.164) in de tweede vrije training van de dag. De #50 Ferrari 499P van Fuoco-Molina-Nielsen, die deze ochtend het snelst was, eindigde tweede op 0,121 seconden van de #6 Porsche 963 en de enige Cadillac V-Series.R werd derde met net geen twee tienden achterstand.

De vierde plaats ging naar de #7 Toyota en de #12 Hertz Team Jota Porsche van Will Stevens en Callum Illott werd vijfde. De #20 Team WRT BMW M Hybrid V8 van Sheldon van der Linde, Robin Frijns en René Rast finishte vijftiende en de #15 van onder meer Dries Vanthoor zeventiende.

Sarah Bovy tweede in LMGT3

In LMGT3 klokte Clemens Schmid de snelste rondetijd. De Oostenrijker vervangt dit weekend een zieke Timur Boguslavski op de AKKODIS ASP Lexus als teamgenoot van Arnold Robin en Ritomo Miyata.

Op het einde van de sessie liet Sarah Bovy met haar roze Lamborghini de tweede tijd optekenen op een tiende van de Lexus. De #46 Team WRT BMW van Martin-Rossi-Al Harthy eindigde derde op iets minder dan een halve seconde. Tom Van Rompuy, Rui Andrade en Charlie Eastwood werden met hun TF Sport Corvette elfde.

Morgenvoormiddag om 11u00 staat een laatste vrije training op het programma en om 14u45 start de kwalificatie.

Resultaten