FIA WEC Spa – Interview Tom Van Rompuy: “Kom allemaal voor de Belgen supporteren”

Met vijf zijn ze, de Belgen die dit weekend onze eer in de Belgische manche van het FIA WEC hooghouden. Een echte rookie in het WK Uithouding is Tom Van Rompuy, de Antwerpenaar die dit seizoen met TF Sport Corvette Z06 GT3 aan de start verschijnt.

Foto’s: TF Sport

Tom Van Rompuy is al op woensdag in Francorchamps en hij voelt uiteraard ook de spanning stijgen.

“Ik voel dat we thuis rijden, maar meer dan druk, is dat voor mij een positief iets. Ik ken het circuit, de piste, de paddock en dat maakt dat die kennismakingsronde die ik elders heb, op nieuwe circuits, er hier niet is. We kunnen een stap overslaan en dat maakt toch een verschil. Uiteraard voel ik dat er meer supporters zullen zijn, ik krijg ook meer berichten via sociale media en niet alleen uit mijn eigen omgeving. Dat gaat ook om autosporfans of marchalls, en dat is erg fijn. Autosport leeft, laten we zeggen.”

Het FIA WEC is een wereldkampioenschap, één van de vijf, maakt dat dan het verschil?

“In alle eerlijkheid, alles hier in de paddock is anders dan wat ik gewoon ben. Je beleeft dat gewoon van de eerste minuut dat je in het FIA WEC actief bent. Het kampioenschap leeft echt en ik moet zeggen, het werkt verslavend. Ik ben nu al aan 2025 aan het denken en we zullen er alles aan doen om ook volgend seizoen aan de start van het WK Uithouding te staan.”

Met Corvette?

“Dat is een optie, want ik voel me goed binnen TF Sport, maar uiteraard onderhoud ik ook goede contacten met Kurt Mollekens en Vincent Vosse van WRT. Vergeet ook niet dat ik vorig seizoen met Maxime Martin de 24 Uur van Le Mans heb gereden en dat avontuur heeft ertoe geleid dat we vandaag vrienden zijn. Ik heb voor het seizoen ook bij WRT en BMW getest en toen ze in Imola op het podium stonden, was er wel iets van gezonde jaloezie (lacht). Ik gun het hun zeker, maar ik had er graag zelf tussengestaan. Maar ik sluit niets voor de toekomst uit.”

Wat zijn de ambities voor dit weekend?

“Voortbouwen op de polepositie van Qatar en de zevende plaats in de race van Imola. Dat wil zeggen dat ik tijdens de strijd tegen de chrono zeker bij de eerste vijf wil plaatsnemen, terwijl iets beter doen dan de zevende plaats van Imola ook het doel is tijdens de race. De wagen heeft een iets betere BoP en de kwaliteiten van de Corvette komen in Spa zeker tot uiting. Alleen op de rechte stukken zal het nog even vechten zijn.”

Voorlopig zien we die Corvette Z06 GT3 niet tijdens de 24 Uur van Spa?

“Neen, al denk ik wel dat TF Sport, dat nog een derde en vierde wagen besteld heeft, zeker aan spa denkt, maar dat zal voor 2025 zijn. Ik ga niet ontkennen dat ik de race ook absoluut wil rijden. Maar dat is voer voor later!”

Heb je nog een laatste boodschap voor de Belgische fans?

“Absoluut! Kom dit weekend allemaal naar Spa en supporter er voor de vijf Belgische rijders!”

Tom Van Rompuy deelt de #81 TF Sport Corvette Z06 GT3 met Rui Andrade en Charlie Eastwood.