De autosport dit weekend: enorm druk, misschien wel te druk?

Komend weekend staan er op de autosportkalender veel afspraken. Zowel in het binnenland als in het buitenland wordt het een druk weekend, met onder meer het FIA WEC in Spa en het WRC in Portugal.

Foto: © FIA WEC

Spa staat komend weekend in het teken van de derde manche van het FIA WEC. Het belooft nu al een mooie editie te worden, met een sterk deelnemersveld en veel randanimatie. Naast het FIA WEC start de PCCB aan het nieuwe seizoen in Spa en zien we er ook de Super Trofeo van Lamborghini. Daarnaast vindt in ons land de Legend Condroz in Huy plaats.

In het buitenland worden komend weekend twee wereldkampioenschappen verreden. Thierry Neuville (Hyundai) en Grégoire Munster (Ford) werken in Portugal de vijfde manche van het WRC-kampioenschap af, terwijl Stoffel Vandoorne (DS Penske) in Berlijn de negende manche van het Formule E-kampioenschap zal rijden.

In Oschersleben rijdt de Supercar Challenge de tweede manche van het seizoen, terwijl de GT Open, de GT Cup Open en de Formula Alpine in het zuiden van Duitsland, namelijk in Hockenheim zullen rijden.

Verder staat Laguna Seca in het teken van de IMSA, terwijl de 24H Series het seizoen in Portimao zal verderzetten. De GT4 France trekt naar Ledenon voor de tweede manche van het seizoen en daar zien we ook de Franse F4. Tot slot begint de Spaanse F4 aan zijn seizoen en zet de MotoGP het sportjaar in Le Mans verder.

In de Verenigde Staten staat in Darlington de NASCAR op de planning. De IndyCar zal dit weekend in Indianapolis te zien zijn.