Italian GT Misano: zege en leidersplaats in kampioenschap voor Gilles Stadsbader

Afgelopen weekend startte in Misano het Italiaanse GT Sprint-kampioenschap, met twee races van 50 minuten en één ronde. De zege in de eerste wedstrijd was voor Gilles Stadsbader en zijn Italiaanse teamgenoot Mattia Michelotto in een VSR Lamborghini Huracan Evo 2 en het duo is na een vijfde stek op zondag meteen ook leider in het kampioenschap.

Foto: Italian Gran Turismo

Het was een goed eerste weekend”, aldus Stadsbader bij Autosportwereld, “maar ik kon vooraf eigenlijk te weinig rijden om goed te zijn. In de eerste race nam Mattia een prima start, leidde in zijn deel van de race en dankzij zijn werk en een geweldig goede pitstop, was ik in de positie om het af te maken, ondanks mijn zeer beperkte ervaring met de GT3-wagen. Uiteraard was het een droomstart, die op zondag niet echt een vervolg kreeg, maar na een inhaalrace en uiteindelijk een vijfde stek aan de meet, vertrokken we wel als leiders in het kampioenschap. Bovendien zijn wij de enigen die race 2 met gebruikte banden zijn gestart, een strategische keuze in de optiek van het kampioenschap.

In de eerste race kwam Baptiste Moulin, ook met een VSR Lamborghini, als achtste over de meet, een resultaat dat hij op zondag herhaalde. Samen met zijn teamgenoot Alessandro Fabi, is hij ook achtste in het kampioenschap, alvorens het kampioenschap over twee weken naar Imola trekt. Stadsbader rijdt wel eerst nog in Spa zijn thuisrace in de Super Trofeo en dat dit weekend tijdens het FIA WEC.