In een notendop: rally

• B-Short de la Principaute – De vierde wedstrijd van het ASAF B-Short kampioenschap werd met ruime voorsprong gewonnen door Jonas Langenakens. Onze landgenoot werd zoals gewoonlijk door Kenneth Delvaux genavigeerd, en had met zijn Mitsubishi Lancer EVO 7 een goede 2min54 minder nodig dan Bert Bosmans en Thomas Driesen (BMW). Het duo Tordeurs-Jadot behaalde met hun Renault Clio RS  de derde plaats op 3min01 van Langenakens.
  • Rallye Sulingen – In Duitsland werd de tweede wedstrijd van het Duitse rallykampioenschap verreden. Het volledige podium werd ingepalmd door Skoda Fabia RS Rally2-rijders. Titelverdedigers Marijan Griebel en Tobias Braun waren het snelst in en rond Sulingen. De tweede plaats was weggelegd voor Julius Tannert en Helmar Hinneberg, die de opener van het kampioenschap hadden gewonnen. Zij hadden 20,1 seconden meer nodig dan de winnaar. Denis Rostek en Stefan Kopczyk werden derde op meer dan een minuut.
  • M-Cup Voor de komende Sezoensrally in Bocholt staan er heel wat BMW’s op de voorlopige deelnemerslijst. Franky Boulat en Peggy De Busser moeten helaas verstek geven. De gevolgen van hun crash tijdens de East Belgian Rally zinderen nog na. De meervoudige M-Cup kampioen is wel samen met carrosserie Hoefkens en garage Van Asbroeck met de opbouw van een nieuwe M3 gestart.
  • Tekst: Koen Nuyts/Foto: Franky Boulat