F1 Miami: euforisch McLaren na eerste zege Norris

Lando Norris (McLaren) zal de Grote Prijs van Miami niet snel vergeten. De Brit heeft afgelopen zondag de eerste Grote Prijs uit zijn carrière gewonnen en daarmee verloor hij het record van vijftien podiumplaatsen zonder overwinning. Na de race reageerden McLaren en de winnaar Norris euforisch.

Foto’s: ©McLaren

“Ik heb er lang op moeten wachten, maar ik heb mijn eerste zege te pakken”, vertelt Norris. “Alles ging vandaag perfect en daarvoor wil ik mijn team bedanken. Samen hebben we deze overwinning bereikt, en ik ben ze zeer dankbaar. Ik weet moeilijk hoe ik met deze overwinning moet omgaan, want alle emoties gaan door me heen. Het is fantastisch!”

Ook teambaas Andrea Stella mocht dit seizoen voor de eerste keer vieren. “Deze zege heeft verschillende redenen waarom het zo fantastisch is”, begint Stella. “Eerst en vooral is het Lando (Norris) zijn eerste overwinning uit zijn carrière, wat iedereen hem gunde. Daarnaast is dit ook een verdiende zege voor het team, want zij hebben dit seizoen al uren aan de wagen gewerkt.”

“Een overwinning is niet alleen een snelle wagen en een goede rijder, maar ook het team die de wagen moet bouwen. Elke persoon die bij McLaren werkt, heeft bijdrage bij deze overwinning.”

Met zijn overwinning staat Norris in het WK-klassement samen met Carlos Sainz (Ferrari) op de vierde plaats. Over twee weken kan McLaren in Imola de tweede overwinning van het seizoen veroveren.