F1 Miami: Lando Norris wint eerste Grote Prijs uit zijn carrière

Na 110 wedstrijden en vijftien podia heeft Lando Norris (McLaren) in Miami zijn eerste Grote Prijs uit zijn carrière gewonnen. De Brit nam halfweg de wedstrijd de leiding van wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull Racing) over en gaf die niet meer af. Charles Leclerc (Ferrari) vervolledigde het podium.

Foto: ©McLaren

Na een start zonder brokstukken leek Max Verstappen probleemloos naar een nieuwe overwinning te rijden, totdat de veiligheidswagen halfweg de wedstrijd op de baan verscheen. Kevin Magnussen (Haas) en Logan Sargeant (Williams) maakten contact met elkaar en de Williams-rijder kon zijn weg niet verder zetten.

Max Verstappen had al voor de veiligheidswagen zijn pitstop gemaakt, want de wereldkampioen raakte een paaltje in bocht vijftien en beschadigde licht zijn voorvleugel. Lando Norris kon wel een pitstop onder de veiligheidswagen maken en verscheen als eerste op de baan voor de herstart.

Verstappen kon het tempo van Norris niet volgen en moest met de tweede plaats vrede nemen. Lando Norris reed foutloos de wedstrijd uit en won daarmee zijn eerste Grote Prijs uit zijn carrière. De Brit verliest hiermee zijn pijnlijke record van vijftien podia zonder overwinning.

Charles Leclerc won de strijd voor de derde plaats, voor zijn teamgenoot Carlos Sainz. Sergio Perez (Red Bull Racing) kwam niet verder dan de vijfde plaats. In het WK-klassement blijft Max Verstappen aan de leiding. De volgende wedstrijd is over twee weken in Imola.