F1 Miami: Verstappen rijdt probleemloos naar overwinning in sprintrace

Wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull Racing) heeft de sprintrace van Miami gewonnen. De Nederlander reed van start tot finish aan de leiding en haalde het voor Charles Leclerc (Ferrari) en Sergio Perez (Red Bull Racing). Daniel Ricciardo (RB Visa Cash App) eindigde op een knappe vierde plaats.

Foto: ©F1

Max Verstappen kwam de volledige sprintrace nooit in de problemen en reed foutloos naar de overwinning. De Nederlander won dit seizoen voorlopig elke race die hij kon uitrijden. “De auto voelde goed aan en we hadden een strak tempo”, vertelde Verstappen. “We scoren opnieuw belangrijke punten voor het kampioenschap en ik kijk uit naar morgen.”

Charles Leclerc moest met de tweede plaats vrede nemen. De Monegask kon leider Verstappen nooit aanvallen en scoorde zeven punten voor het kampioenschap. Sergio Perez eindigde op de derde plaats, voor de verrassende Daniel Ricciardo. De Australiër scoorde daarmee zijn eerste punten van het seizoen.

Carlos Sainz (Ferrari) en Oscar Piastri (McLaren) vervolledigden de topzes, terwijl Lando Norris (McLaren) moest opgeven. Om 22u00 werken de rijders nog de kwalificatie voor de hoofdrace af, die morgen op de planning staat.