ERC Islas Canarias: Bonato blijft aan de leiding

Yoann Bonato (Citroën) blijft na tien klassementsproeven aan de leiding in de ERC-rally Islas Canarias. De Fransman heeft een voorsprong van 6,9 seconden op zijn landgenoot Mathieu Franceschi (Skoda). De strijd voor de derde plaats ligt nog helemaal open.

Foto: ©ERC

Het verschil tussen Bonato en Franceschi was deze ochtend slechts drie tienden in het voordeel van de Citroën-rijder, maar Bonato breidde in de openingslus op zaterdag zijn voorsprong uit. Met twee scratches op drie proeven heeft Bonato nu een voorsprong van 6,9 seconden op eerste achtervolger Franceschi.

Hyundai-rijder Haydon Paddon wint voorlopig de strijd voor de derde plaats, maar de Spanjaarden Ruiloba (Citroën), Suarez (Skoda) en Cachon (Toyota) volgen binnen de tien seconden.

Met drie proeven te gaan blijft het nog op alle fronten een spannende strijd. Om 18u30 kennen we de winnaar van de Islas Canarias rally.