ERC Islas Canarias: sterk deelnemersveld voor tweede manche van het seizoen

In Gran Canaria staat komend weekend de tweede manche van het Europees rallykampioenschap op het programma. ERC-leider Simone Tempestini (Skoda) is niet van de partij, waardoor de tegenstand de leiding van de Roemeen kan overnemen. De winnaar van vorig jaar Yoann Bonato (Citroën) zal wel aanwezig zijn.

Foto: ©ERC

Na de Hongaarse gravel trekken de ERC-rijders naar de asfaltbanen in Spanje. Met de afwezigheid van Simone Tempestini kunnen enkele rijders de leiding in het ERC-klassement overnemen.

Hayden Paddon (Hyundai) werd in de rally van Hongarije vierde en kon nog nooit in Gran Canaria winnen. De Nieuw-Zeelander zal het samen met teamgenoot Alexey Lukyanuk moeten opnemen tegen een groot aantal Skoda-rijders. Onder meer Effren Llarena zal in zijn thuisland de overwinning willen veroveren, terwijl Franceschi, Csomos, Cais en Marczyk voor het podium zullen meevechten.

Naast Skoda leveren ook Toyota en Citroën sterke rijders af. Bij het Japanse merk moeten Filip Mares en Martins Sesks de punten sprokkelen, terwijl Mads Ostberg na zijn afwezigheid in Hongarije terug achter het stuur van een Citroën-bolide zal plaatsnemen. Tot slot zal de Fransman Yoann Bonato zijn overwinning van vorig jaar willen verdedigen.

Vanavond staat de eerste klassementsproef op het programma. Op vrijdag en zaterdag werken de rijders een volledige dag af met de slotproef op zaterdagavond.