Stellantis Cup Wallonie: Brasseur emotioneel na eerste zege van het seizoen

Pierre-Manuel Brasseur won in de rallye de Wallonie de eerste manche van de Stellantis Cup Belux. De jonge rijder haalde het voor Tom Heindrichs en Jonas Dewilde. Brasseur reageerde emotioneel na zijn overwinning.

Foto: ©BRC

Op zaterdag hadden we een zeer goed ritme en we stonden na elf klassementsproeven dicht bij leider Heindrichs”, vertelde Brasseur. “Tijdens de tweede dag was het voor ons moeilijker om het ritme te houden. We stonden lang op de tweede plaats maar na de fout van Heindrichs namen we de leiding in het klassement over, met de overwinning als gevolg.”

Nochtans had Brasseur geen grote verwachtingen voor de rallye de Wallonie. “Het was de eerste keer dat we met de wagen zouden reden en we waren al met een topvijf tevreden”, deelde Brasseur mee. “Toch veroverden we de overwinning, waarmee ik zeer blij ben. Het was moeilijk om de emoties in bedwang te houden tijdens de wedstrijd, want je rijdt als leider over de klassementsproeven maar met een klein foutje kan de rally voorbij zijn. Ik ben tevreden dat we de finish konden bereiken en het is een overwinning die ik lang zal onthouden.”

Met zijn overwinning is Brasseur logischerwijs de eerste leider in de Stellantis Cup. De volgende manche is de Sezoensrally in Bocholt.