In een notendop: rally

  • Rali Terras d’Aboboreira – Kris Meeke heeft samen met navigator Stuart Loudon de derde manche van het Portugese kampioenschap gewonnen. De Brit die het volledige kampioenschap voor Hyundai Portugal rijdt, kreeg ditmaal extra weerwerk. Een aantal wk-rijders kwamen de komende WRC-wedstrijd in Portugal voorbereiden in de Rali Terras d’Aboboreira. Pierre-Louis Loubet (Skoda Fabia Rs Rally2) werd tweede en Yohan Rossel (Citroën C3 Rally2) behaalde de derde plaats. Nikolay Gryazin (Citroën C3 Rally2) viel net naast het podium.

  • Paul Nagle – Voormalig navigator Paul Nagle begint aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De 45-jarige Ier begint als sportief afgevaardigde bij de FIA en zal daarnaast ook als waarnemer opereren. Nagle was enkele jaren de corijder van Kris Meeke en Craig Breen.

  • Monteberg Rally – Ook dit jaar is er weer veel belangstelling om aan de Monteberg Rally deel te nemen. De organisatie heeft meer aanvragen ontvangen dan de 130 beschikbare plaatsen. BRC-leider Niels Reynvoet (winnaar van de Rallye de Wallonie) heeft zich ingeschreven, ditmaal met een Skoda Fabia RS Rally2 uit de ateliers van PTR Racing. Gilles Pyck verruilt zijn Hyundai voor een VW Polo van SXM. Piet Declercq zal zijn dertigste deelname aan de Monteberg vieren aan het stuur van een Skoda Fabia R5.

  • Tekst: Koen Nuyts/Foto: Rali Terras d’Aboboreira